Уряд Фінляндії узгодив план реформування системи охорони здоров'я

Четвер, 22 грудня 2016, 08:05

Фінський уряд погодив план комплексної реформи охорони здоров'я та місцевої адміністрації, після переговорів, що минулого року ледь не призвели до відставки правоцентристського уряду.

Про це повідомляє Reuters.

Реформа спрямована на зменшення в майбутньому державних витрат на охорону здоров'я приблизно на 3 мільярди оскільки Фінляндія бореться зі старінням населення. В цілому, уряд планує заощадити 10 млрд євро, щоб збалансувати державні фінанси в довгостроковій перспективі.

Реформа відкриває перспективи для бізнесу і приватних гравців в системі охорони здоров'я і, починаючи з 2019 року, відповідальність за надання медичних послуг покладається на 18 нових медичних областей.

Відтак, більше ніж 300 місцевих адміністрацій, які нині забезпечують медичні послуги в регіонах, з 2019-го року більше не нестимуть цієї відповідальності.

"Тепер в уряді є спільне рішення по всьому пакету та історична реформа, нарешті, станеться ... Відповідні законопроекти будуть направлені до парламенту навесні ", – відзначив премʼєр Сіпіля.

Варто відзначити, що цього року фінський уряд зіткнувся з протестами проти своїх планів жорсткої економії, в тому числі і через вольову реформу трудового законодавства, яка передбачає зменшення пільг для працівників і збільшення робочого часу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.