В Алеппо відновили евакуацію цивільних та опозиції

Фото
Четвер, 22 грудня 2016, 09:22

Евакуація цивільних та опозиції з останніх районів східного Алеппо, що була припинена напередодні з невідомих причин, поновилася.

Про це повідомляє Al Jazeera.

Як відомо, 21 грудня, за даними Сирійського центру із моніторингу дотримання прав людини, останні автобуси, що здійснюють евакуацію опозиції та мирних жителів з Алеппо, були затримані з невідомих причин на 24 години. Опозиція та урядові війська звинувачували один одного в затримці евакуації.

За інформацією медіа, що має зв'язок із ліванським угруповання "Хезболла", планується, що операцію з вивезення людей буде завершено протягом декількох годин.

Як повідомляє Сирійський центр із моніторингу дотримання прав людини, ввечері 21 грудня остання партія військових опозиції була евакуйована з міста.

"Автобуси тепер знову рухаються зі східного Алеппо. Ми сподіваємося, що це триватиме, щоб люди змогли бути безпечно евакуйовані", - сказав представник ООН в Сирії, передає агентство Reuters.

 Фото Reuters
 Фото Reuters

Нагадаємо, напередодні було також затримано евакуацію хворих та поранених з шиїтських сіл Фуа і Кефрая, що знаходяться в облозі опозиції, в рамках угоди про припинення вогню, що була досягнута минулого тижня.

Як відомо, евакуація поранених та цивільних осіб з сіл Фуа і Кефрая є умовою для евакуації людей із заблокованої території зі східного Алеппо.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив, що загалом 37 500 осіб вже були евакуйовані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.