Прем’єр Ізраїлю розпорядився скоротити зв’язки з Україною – ЗМІ

Понеділок, 26 грудня 2016, 09:12

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу наказав міністерству закордонних справ згорнути майже всю дипломатичну роботу з 12 державами, які голосували за резолюцію Радбезу ООН, яка закликала Ізраїль припинити будівництво поселень на палестинських територіях.

Про це повідомляє видання Haaretz.

Зокрема, Нетаньягу попросив міністрів мінімізувати поїздки в 12 країн.

Рішення стосується України, Росії, Китаю, Японії, Франції, Анголи, Єгипту, Уругваю, Іспанії, Сенегалу та Нової Зеландії. 

Як пише агентство Cursorinfo, Нетаньягу на щотижневому засіданні кабінету міністрів 25 грудня також заявив, що не зустрінеться з прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей на економічному саміті в Давосі (Швейцарія) в наступному місяці.

Як відомо, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив про скасування офіційного візиту Гройсмана до Ізраїлю. У такий спосіб висловлено протест проти підтримки Україною резолюції Ради Безпеки ООН, яка закликала Ізраїль припинити будівництво поселень на палестинських територіях.

Як пояснили в МЗС України, визначальним при формуванні позиції України щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту є послідовний курс на забезпечення дотримання норм міжнародного права всіма його суб'єктами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.