Прем'єр Ізраїлю скасував зустріч з Терезою Мей через підтримку резолюції ООН

Вівторок, 27 грудня 2016, 16:42

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу скасував зустріч з главою британського уряду Терезою Мей на знак протесту проти підтримки Великою Британією резолюції Ради Безпеки ООН, яка засуджує незаконні поселення на палестинських територіях.

Про це пише британське видання The Times.

"Це розчарування, що ізраїльський уряд оголосив, що прем'єр-міністр Нетаньягу не хоче провести розмову з Терезою Мей", - сказав Тоні Кей, заступник начальника британської місії в Тель-Авіві.

Прем'єри Британії та Ізраїлю повинні були зустрітися в Давосі наступного місяці в кулуарах Всесвітнього економічного форуму.

Водночас прес-секретар прем'єра Ізраїлю заявив, що ніякої офіційної зустрічі не планувалося.

Як відомо, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив про скасування офіційного візиту прем'єра України Володимира Гройсмана до Ізраїлю.

У такий спосіб висловлено протест проти підтримки Україною резолюції Ради Безпеки ООН, яка закликала Ізраїль припинити будівництво поселень на палестинських територіях.

Як пояснили в МЗС України, визначальним при формуванні позиції України щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту є послідовний курс на забезпечення дотримання норм міжнародного права всіма його суб'єктами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: