ЗВТ з Ізраїлем залишається пріоритетом на 2017 рік - МЕРТ

Вівторок, 27 грудня 2016, 14:40

Україна розраховує на продовження продуктивних переговорів з Ізраїлем щодо підписання угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ), незважаючи на демарш Тель-Авіва у зв'язку з підтримкою представником Києва в Радбезі ООН резолюції з вимогою припинити будівництво ізраїльських поселень на палестинських територіях.

Про це заявила заступник голови Мінекономрозвитку - торговий представник України Наталія Микольська, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ці переговори завжди базуються на економічному й бізнес-інтересах. Станом на сьогодні з ізраїльською стороною було узгоджено проведення наступного раунду консультацій в Києві наприкінці січня - початку лютого, та іншої інформації у нас немає", - сказала вона.

Микольська висловила думку, що переговори про ЗВТ є досить вигідними для двох країн.

За її словами, Ізраїлю потрібні нові ринки збуту, оскільки конкуренція на ринку ЄС буде посилюватися. "Тому вважаю, що угода про ЗВТ з Ізраїлем буде одним з пріоритетних завдань на наступний рік, і ми над нею будемо працювати, оскільки бачимо в ній досить цікавий і важливий для нас інтерес і інтерес для бізнесу Ізраїлю", - підсумувала Микольська.

Як повідомлялося, РБ ООН більшістю голосів схвалила проект резолюції з вимогою до Ізраїлю зупинити будівництво поселень на окупованих палестинських територіях. 

Ізраїльська сторона негативно відреагувала на результати голосування. Прем’єр-міністр Ізраїлю наказав міністерству закордонних справ згорнути майже всю дипломатичну роботу з 12 державами, які голосували за резолюцію Радбезу ООН, яка закликала Ізраїль припинити будівництво поселень на палестинських територіях.

Детальніше про наслідки дипломатичного скандалу для ЗВТ з Ізраїлем у матеріалі Коротка пауза чи глибоке замороження? Яке майбутнє у ЗВТ з Ізраїлем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.