Москва погрожує дати "адекватну" відповідь на американські санкції

П'ятниця, 30 грудня 2016, 07:55

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Москва дасть "адекватну" відповідь на введення Сполученими Штатами Америки антиросійських санкцій.

Про це повідомляє російська служба BBC.

"Поки я не можу сказати, якою буде відповідь, хоча, як ми знаємо, тут абсолютно безальтернативно діє принцип взаємності. Зрозуміло, буде дано адекватну відповідь", - сказав представник російського президента.

При цьому він підкреслив, що реакція Росії завдасть істотного дискомфорту американській стороні в цих самих областях.

Пєсков також зазначив, що, на думку Кремля, адміністрація президента Барака Обами, яка незабаром піде у відставку, своїми діями прагне підірвати позиції обраного президента Дональда Трампа на міжнародній арені.

"Це дії, які істотно підривають зовнішньополітичні позиції наступної адміністрації... Майбутній адміністрації і майбутньому обраному президенту нав'язується модель поведінки", - сказав представник президента Росії.

Як повідомлялося, Обама підписав указ про нові санкції щодо Росії. Як заявили в американському Мінфіні, обмеження торкнуться шести осіб і п'яти російських організацій, включаючи ФСБ. Зокрема, до списку потрапили керівник ГРУ Генштабу Ігор Коробов і три його заступники.

Також, як стало відомо, США висилають 35 російських дипломатів із Вашингтона і Сан-Франциско. Вони зобов'язані залишити країну протягом 72 годин. Причиною вказується кампанія переслідування з боку Росії проти американських дипломатів у Москві.

За даними CNN, в Росії наказали закрити англо-американську школу в Москві у відповідь на нові санкції США.

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.