Єльченко закликав генсека ООН посилити тиск на РФ за репресії проти українців

П'ятниця, 30 грудня 2016, 11:34

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко закликає генерального секретаря організації Пан Гі Муна до посилення тиску на Росію з боку країн-членів ООН у зв'язку з триваючими репресіями проти українців.

Про це у Twitter написало постійне представництво України в ООН.

"В. Єльченко в листі генсеку ООН: "Репресії Росії проти громадян України є безпрецедентними. Закликаємо держави-члени ООН посилити тиск на агресора", - йдеться в повідомленні.

"Маю честь додати заяву Міністерства закордонних справ України у зв'язку з репресіями проти громадян України з боку Російської Федерації.

Був би вдячний за сприяння у поданні цього листа як документа Генеральної Асамблеї згідно з пп. (с) п. 68 її 71-ї сесії та Ради Безпеки", - йдеться скан-копії листа Єльченка.

Нагадаємо, напередодні МЗС України закликало держави-члени ООН посилити тиск на РФ у зв’язку з триваючими репресіями, незаконними затриманнями, обшуками й арештами, а також тортурами й жорстоким поводженням щодо громадян України.

У заяві міністерства зазначено, що на території РФ утримуються щонайменше 17 українців за політичними мотивами.

Крім того, понад сто українців у жахливих умовах утримуються російсько-терористичними силами в окупованих районах Донецької та Луганської областей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.