Іран пригрозив США відповідними заходами через продовження санкцій

Неділя, 4 грудня 2016, 12:12

Президент Ірану Хасан Роухані погрожує США заходами у відповідь, якщо чинний президент США Барак Обама продовжить санкції відносно Тегерана.

Про це він заявив у неділю, 4 грудня, під час виступу на відкритій сесії парламенту країни, повідомляє Deutsche Welle.

На думку глави іранського держави, такі дії адміністрації США порушуватимуть положення ухваленої шістьма країнами в липні 2015 року угоди з атомної програми Ісламської Республіки. Як відомо, ця угода передбачає зняття ряду санкцій з Ірану.

Роухані вимагає від Обами відмовитися від підписання пакету штрафних заходів.

Видання відзначає, раніше міністр закордонних справ країни Мохаммад Джавад Заріф попередив, що Тегеран зупинить реалізацію угоди в разі продовження штрафних заходів.

Як відомо, термін санкцій проти Ірану спливає 31 грудня 2016 року.

Варто додати, що сенат Конгресу США 1 грудня прийняв рішення про продовження існуючих односторонніх американських санкцій проти Ірану строком на десять років. У листопаді документ майже одноголосно схвалила Палата представників.

Цей пакет санкцій адресу Ірану був вперше ухвалений у 1996 році для стримування розвитку енергетичної індустрії Тегерана та його ядерної програми.

Прихильники пакету штрафних заходів хочуть залишити їх в силі, щоб карати Іран у разі недотримання країною міжнародного договору щодо його атомної програми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: