Італія повинна продовжувати економічний курс Ренці - глава Мінфіну ФРН

Понеділок, 5 грудня 2016, 12:31

Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле заявив, що Італія повинна продовжувати економічні реформи, розпочаті прем'єр-міністром країни Маттео Ренці, який оголосив про відставку після поразки на референдумі щодо конституційної реформи.

Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи після прибуття на зустріч міністрів фінансів єврозони в Брюсселі, Шойбле повідомив, що він розмовляв зі своїм італійським колегою та вважає, що важливо зараз для Італії мати чинний уряд.

Італійський міністр фінансів П'єр Карло Падоан пропустив зустріч у Брюсселі та вважається одним серед можливих наступників Ренці.

"Італія повинна продовжувати йти тим послідовним шляхом, який прем'єр-міністр Ренці прийняв політично і економічно протягом останніх трьох років", - сказав Шойбле.

Він також сказав, що інвестори повинні бути спокійні з приводу італійського референдуму, який був внутрішнім питанням, та заявив, що не бачить підстав для кризи євро.

"Я думаю, що ми повинні дивитися на ситуацію в Італії з певним спокоєм. Тобто, так працюють демократичні і конституційні процеси у державах-членах. Італійці так вирішили, і це треба поважати", - сказав він.

Нагадаємо, італійці проголосували на референдумі проти змін до Конституції, які пропонував прем’єр-міністр Маттео Ренці, після чого голова італійського уряду оголосив про свою відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.