Іракські війська розпочали новий наступ в Мосулі, щоб просунутися до центру міста

Вівторок, 6 грудня 2016, 12:35

Іракські армійські підрозділи розпочали новий штурм 6 грудня на південному сході Мосула та перебувають менше ніж за 1,5 км від центру міста.

Про це повідомляє Reuters.

Як повідомив старший командир операції, танкова дивізія перебуває менше ніж за 1,5 км від річки Тигр, що протікає центром міста.

За даними командира, війська вже увійшли на територію, де знаходиться лікарня Салам у південно-східному районі Вахда, близько до річки.

Армійський полковник іракських військ повідомив виданню, що наступ розпочався сьогодні вранці, 6 грудня, щоб знешкодити бойовиків ІДІЛ, які ведуть запеклі контратаки проти діючої армії на сході міста.

Варто відзначити, що для операції зі звільнення Мосула наразі зосереджено 100 тис. бійців іракських урядових військ, курдських сил безпеки, які діють за повітряної і наземної підтримки очолюваної США коаліції проти ІДІЛ.

Як відомо, 17 жовтня іракські урядові сили за підтримки коаліції, яку очолює США, розпочали наступ, щоб повернути під свій контроль місто Мосул, захоплене терористичною організацією "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: