Що треба знати, вирушаючи у мандрівку за кордон?

PROMOTED
Середа, 7 грудня 2016, 23:50

PROMOTED

Купуючи черговий тур у туристичного оператора, ми не так вже й часто задаємо собі це питання. У більшості випадків всю необхідну інформацію розкаже менеджер, а якщо ви їдете з групою, то всі поточні проблеми вирішує на місці представник агентства. Питання стає гострим, коли у мандрівку вирушають самостійно.

Першочергові завдання

В першу чергу необхідно вирішити технічні питання. Припустимо, що ви точно знаєте, куди будете їхати і проблема вибору напряму вас не турбує. Тоді спочатку необхідно визначитись із місцем проживання в обраному місті і забронювати його на визначений період. Сьогодні це можна зробити буквально в декілька кліків, знаходячись у будь-якій точці свого населеного пункту, де є Інтернет.

 

Варіантів, де зупинитися, як правило, немало. Практично в будь-якому куточку світу можна знайти як розкішні готелі на п’ять зірок, так і бюджетні пропозиції у хостелах чи гостьових домах. Вибір залежить лишень від ваших вимог до комфорту та фінансових можливостей. Найвідоміший ресурс для бронювання проживання в готелях по всьому світу — Booking.com.

Наступний крок — пошук та бронювання квитків на літак. У цьому випадку також є із чого вибрати. До великих міст світу, як правило, можна дістатися прямими рейсами на літаках авторитетних авіакомпаній. Проте, така мандрівка передбачає суттєві витрати. Зекономити можна, якщо скористатися послугами лоукостерів. В більшості випадків летіти доведеться із пересадками, іноді в два рази довше, ніж за попереднім варіантом. Але й економія буде суттєвою. Підібрати свій квиток на літак, порівнюючи всі доступні на даний момент пропозиції зручно на сайті http://tripmydream.ua/flights/.

Заздалегідь необхідно потурбуватися про дозвіл на в’їзд до країни. Загальною вимогою до оформлення дозволу на перетин кордону є дійсність закордонного паспорту. Він має бути дійсним ще мінімум півроку після того, як турист з’явиться у іншій країні. В деяких випадках серед вимог фігурує необхідність мати спеціальні щеплення. Тому цими питаннями слід поцікавитись завчасно.

Не завадить знати

Збираючись до міста іншої країни, варто скласти перелік його пам’яток та видатних місць і наперед спланувати екскурсійні маршрути на кожен день. Іноді дуже шкода, коли після відвідин екскурсійного міста виявляється, що певна пам’ятка залишилась поза увагою. Непогано мати при собі мапу місцевості із зазначеними маршрутами.

Варто знати, якими кулінарними особливостями відома місцина. Поцікавтеся цією інформацією і обов’язково після приїзду спробуйте декілька особливих блюд, десертів та напоїв. Поцікавтеся, чи припадають на дні вашої мандрівки якісь національні свята чи фестивалі. Можливо, у вас з’явиться нагода побачити феєричне дійство.

Практично кожне місто має свій безпечний туристичний центр та небезпечні райони, де туристам краще не з’являтися. Непогано про них знати та заздалегідь відмітити на мапі. Також поцікавтеся звичаями, які характерні цій місцевості. Іноді зовсім звичні нам речі виявляються серйозним порушенням норм моралі в інших куточках світу.

Звичайно, всі нюанси передбачити за перший візит у нове місце неможливо. Однак убезпечити його та зробити максимально приємним можна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.