Єврокомісія рекомендує повертати мігрантів до Греції від березня 2017 року

Четвер, 8 грудня 2016, 14:04

Європейська комісія ухвалила рекомендації для країн ЄС повертати до Греції мігрантів за умовами Дублінської угоди щодо мігрантів.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Таким чином, в ЄК відзначили прогрес Греції у покращенні роботи системи з прийому біженців і наголошують на необхідності поступового відновлення повернення біженців, які потрапили в ЄС , на територію Греції.

"Комісія рекомендує поступово відновити повернення нелегальних мігрантів до Греції … Для того, щоб уникнути надмірного міграційного тиску на Грецію, відновлення повернення мігрантів стосуватиметься … тільки тих осіб, які нелегально потрапили до ЄС через Грецію після 15 березня 2017 року або тих нелегальних мігрантів, за кого Греція відповідальна за дублінськими критеріями після 15 березня 2017 року.

Щоб підтримати зусилля Греції, комісія закликає всі держави-члени повною мірою виконувати свої зобов'язання по переселенню і забезпечити достатню кількість експертів з міграції для Греції", – наголошується у повідомленні Єврокомісії.

"…Прогрес, досягнутий грецькою владою в усуненні недоліків системи надання притулку, дозволив нам рекомендувати поступове відновлення трансферів (мігрантів – ред..) до Греції за Дублінською системою після 15 березня 2017 року.

Це дозволить… повернутися до нормального функціонування Дублінської і Шенгенської систем", – відзначив перший віце-президент ЄК Франс Тіммерманс коментуючи рішення.

Нагадаємо, 1990 року країни Європейського Союзу підписали Дублінську конвенцію 1990р., за якою визначається держава, що розглядає клопотання про надання притулку для мігрантів до ЄС.

Відповідно до цієї угоди біженець зобов'язаний просити притулок у першій "безпечній країні", в яку він в'їхав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.