Сирійська збройна коаліція "Армія завоювання" заявила про відповідальність за вбивство посла РФ - ЗМІ

Середа, 21 грудня 2016, 14:28

Відповідальність за вбивство російського посла в Туреччині Андрія Карлова взяла на себе сирійська збройна коаліція "Армія завоювання" (Джейш аль-Фатх), до складу якої входить сирійське відділення Аль-Каїди "Фронт ан-Нусра".

Угруповання розповсюдило в Інтернеті лист, написаний арабською мовою, де заявило про відповідальність за вбивство, повідомляє Turkish Minute.

"Коаліція "Джейш аль-Фатх", яка включає також сирійське відділення Аль-Каїди Фронт ан-Нусра взяла на себе відповідальність за вбивство російського посла Андрія Карлова турецьким поліцейським в Анкарі у понеділок ввечері", - повідомляє видання.

"Один з героїв "Джейш аль-Фатх" Мерт Алтинташ стратив російського посла Андрія Карлова в Анкарі", тому що світ мовчить на те, що відбувається в Алеппо, та немає жодної підтримки для мусульман в Леванті (старий термін, що відноситься до країн східного Середземномор'я - Ред.) та заради перемоги сирійського народу", - йдеться в заяві сирійської озброєної коаліції "Армія завоювання".

Зазначимо, що "Армія завоювання" (Джейш аль-Фатх) є коаліцією бойових фракцій, які протистоять уряду Сирії в громадянській війні. Діє, в основному, в районі Ідліб, деякі групи діють також в областях Хама і Латакія. Коаліція була утворена 24 березня 2015 року.

Серед інших угруповань, що входять в "Армію завоювання", є сирійське відділення Аль-Каїди "Фронт ан-Нусра", "Джейш-аль-Мухаджирін валь-Ансар" та угруповання, куди входять члени сирійського відділення "братів-мусульман", а також більш помірковані групи.

Як відомо, 19 грудня на відкритті виставки "Росія очима турків", організованої посольством Росії в Анкарі й муніципалітетом району Чанкая, було скоєно напад на посла Росії в Туреччині Андрія Карлова.

Молодий чоловік у чорному костюмі та краватці, який пройшов на виставку як охоронець, кілька разів вистрелив у Карлова. Нападника було вбито в ході операції поліції.

Російський посол помер від отриманих поранень.

Пізніше стало відомо, що чоловік, який вбив російського посла у Туреччині, Мевлют Мерт Алтинташ працював у поліції Анкари.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.