В ООН занепокоєні долею біженців в ЄС, які можуть померти від холоду

П'ятниця, 13 січня 2017, 19:41

Агентство ООН у справах біженців занепокоєне долею біженців в ЄС, які можуть померти від холоду та закликає європейські уряди активізувати підтримку та безпеку для біженців.

Про це заявила прес-секретар управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) Сесіль Пуйї на прес-брифінгу в Женеві.

В ООН повідомили, що через морози вже загинули кілька біженців та мігрантів, серед яких двоє іракських чоловіків та жінка з Сомалі у південно-східній частині Белграда, та афганський чоловік в Греції, поблизу кордону з Туреччиною.

"Порятунок життя має стати пріоритетним завданням, і ми настійно закликаємо держави-члени ЄС зробити більше, щоб допомогти й захистити біженців та мігрантів", - сказала вона.

Повідомляється, що агентство ООН та партнерські організації активізували свої зусилля в Греції, Сербії та інших країн регіону.

У Греції, наприклад, працівники ООН перевели сотні біженців у кращі умови для проживання та надали понад 360 тисяч теплих ковдр, зимових чобіт та інших теплих речей.

"Однак серйозне занепокоєння, як і раніше, є щодо сімей, які проживають на грецькому острові Самос, де новоприбулі перебувають у невизначеному стані протягом декількох місяців", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що кількість жертв аномального морозу в різних країнах Європи перевищила 60 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.