Трамп назвав Brexit "великою справою" та пообіцяв Британії торгову угоду

Понеділок, 16 січня 2017, 12:08

Новообраний президент США Дональд Трамп похвалив Велику Британію за те, що країна вирішила відмовитися від Євросоюзу, який, на його думку, перебуває на межі розвалу, та пообіцяв нову торгову угоду якнайшвидше.

Про це він заявив в інтерв'ю Майклу Гоуву, повідомляє The Guardian.

В інтерв'ю новообраний президент США пообіцяв швидко розробити торгову угоду з Британією після виходу країни з ЄС та заявив, що розуміє, чому британці проголосували за вихід з блоку.

"Ви подивіться на Європейський Союз і на Німеччину. Переважно ЄС на користь Німеччині. Ось чому я думаю, що Британія дуже розумно вчинила, проголосувавши за вихід", - сказав він.

Трамп під час інтерв'ю підкреслив свою любов до Великої Британії та заявив, що інші країни можуть послідувати її прикладу і покинути ЄС.

"Я вважаю, що інші залишать (ЄС - Ред.). Думаю, що тримати все це докупи буде не так просто, як багато хто думає", - сказав Трамп.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, ймовірно, буде першим лідером із країн-членів ЄС, яка відвідає з візитом обраним президентом США Дональда Трампа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.