Ліхтенштейн пообіцяв запровадити безвіз для українців одразу після ЄС

Середа, 18 січня 2017, 10:36

Ліхтенштейн запровадить безвізовий режим для українських громадян одразу після аналогічного рішення Європейського Союзу.

Про це сказав наслідний принц Алоїз Ліхтенштейнський на зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повідомляє сайт глави держави.

Порошенко подякував за принципову позицію Ліхтенштейну у реагуванні на порушення Росією територіальної цілісності України, включаючи приєднання до санкцій ЄС, підтримку відповідних резолюцій в рамках ООН.

"Це історична зустріч у відносинах між нашими державами, оскільки до цього не було контактів на найвищому рівні. Це має стати стимулом для активізації двосторонніх відносин", - сказав він.

Порошенко відзначив активну участь Ліхтенштейну у подоланні гуманітарних наслідків російської агресії, фінансову участь у будівництві захисного саркофагу над 4-м енергоблоком ЧАЕС, а також у підтримці реформ в Україні. 

Раніше повідомлялося, що Україна може отримати безвізовий режим з ЄС до травня-червня.

В українському МЗС розраховують, що остаточне рішення про скасування віз для громадян України буде ухвалене навесні, до завершення передвиборчих перегонів у Франції, але воно набуде чинності вже після виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.