Комітет Сенату США схвалив кандидатуру Меттіса на пост глави Пентагону

Четвер, 19 січня 2017, 07:28

Комітет Сенату США зі збройних сил прийняв рішення рекомендувати кандидатуру Джеймса Меттіса на посаду міністра оборони США.

Про це повідомляється на сайті Комітет Сенату США зі збройних сил.

"Сьогодні (18 січня - Ред.) Комітет Сенату зі збройних сил, за підсумками голосування 26-1, рекомендує, щоб Сенат дав згоду на висунення Джеймса Меттіса на пост міністра оборони", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно Сенат США переважною більшістю голосів схвалив законодавчий виняток, який дозволить відставному генералу Джеймсу Меттісу очолити Пентагон.

Законодавство США передбачає, що колишні військові можуть очолювати Пентагон, але мають піти у відставку не менш ніж за сім років до вступу на посаду.

Джеймс Меттіс пішов у відставку у 2013 році.

Законодавчий виняток, за який проголосував 81 сенатор (проти - 17), дозволить Меттісу обійти цю вимогу.

Зазначимо, що під час слухань у Комітеті Сенату США зі збройних сил номінант новообраного президента США Дональда Трампа на посаду глави Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що політика президента РФ Володимира Путіна є однією з ключових загроз після Другої світової війни для глобального порядку.

Як повідомлялося, у грудні новообраний президент США Дональд Трамп анонсував призначення генерала морської піхоти Джеймса Меттіса, на прізвисько "Скажений пес", главою Пентагону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.