У Німеччині ІДІЛ вербує підлітків через соцмережі та месенджери

Четвер, 19 січня 2017, 18:37

Терористична організація "Ісламська держава" все частіше використовує "мисливців за головами", які вербують молодих людей віком 13 і 14 років у соціальних мережах і за допомогою програм для обміну миттєвими повідомленнями.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на інформацію глави внутрішньої розвідки ФРН Ханс-Георга Маасена.

Головний німецький розвідник провів паралелі між ІДІЛ, комуністами і націонал-соціалістами, які також намагалася заманити до себе розчарованих і незадоволених життям молодих людей, які хочуть "повстати проти батьків і суспільства".

"В соціальних мережах вже є постійно діючи headhunters ("мисливці за головами" – ред.), які агітують до молодих людей з метою зацікавити їх в ісламістській ідеології," – заявив Маасен.

Статистика розвідки Німеччини свідчить, що близько 20% з приблизно 900 осіб з Німеччини, які були завербовані ІДІЛ і приєдналися до боротьби в Іраку і Сирії – жінки, деякі віком віці 13 або 14 років.

Маасен заявив, що європейські спецслужби також відзначають радикалізацію багатьох верств суспільства в країнах Європи через соціальні мережі, що виражається у зростанні кількості людей, які раніше не були політично активними, а потім опинилися в лавах радикально правих груп.

Агенція нагадує, що підтримка ультраправих угруповань у Німеччині зросла після прибуття більше мільйона мігрантів і осіб, які шукають притулку протягом останніх двох років.

Як відомо, багато з них молоді чоловіки-мусульмани, які втікають від конфліктів у Сирії, Іраку та інших країнах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.