Поліцію Кельна критикують за її дії під час новорічної ночі

Понеділок, 2 січня 2017, 13:46

Дії поліції Кельна в новорічну ніч на тлі посилених заходів безпеки викликали критику в Німеччині.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Очільниця опозиційної партії Зелених Сімоне Петер засудила методи роботи поліцейських. На думку Петер, масштабна присутність поліції хоч і сприяла значному зменшенню кількості правопорушень, однак не припустимо, "коли загалом майже тисячу осіб перевірили і почасти затримали лише на підставі їхньої зовнішності".

Правозахисна організація Amnesty International також розкритикувала такі дії правоохоронців. На думку правозахисників, ідеться про "расовий профайлінг", тобто здійснення поліцейського контролю за етнічними ознаками. А це суперечить конституції Німеччини, зазначають в організації.

Окрім того, Петер засудила використання кельнською поліцією у Twitter терміну "Nafri" (скорочення від "nordafrikanische Intensivtäter" - "північноафриканський рецидивіст". - Ред.) На її погляд, вживати подібні "принизливі групові означення" "абсолютно неприпустимо".

Шеф кельнської поліції Юрґен Матіс натомість заявив, що "надзвичайно" шкодує через публічне вживання цього "робочого терміну".

Раніше в поліції Кельна заявляли про запобігання повторенню минулорічної ситуації, коли на площі біля Кельнського собору відбувалися численні напади на жінок та крадіжки. Правоохоронці здійснили перевірки документів та встановлення осіб 650 переважно молодих чоловіків здебільшого північноафриканського походження, які виявляли "агресивність". Загалом упродовж новорічної ночі у центрі Кельна було затримано 92 особи, серед них 16 німців.

Рік тому в новорічну ніч поблизу Кельнського собору зібралися близько тисячі чоловіків переважно північноафриканського походження. Вони нападали на жінок, а також грабували перехожих. Масштаб злочинних дій став відомим лише через кілька днів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: