Глава МЗС України та новий глава ОБСЄ відвідають Донецьку область 3-4 січня

Понеділок, 2 січня 2017, 15:39

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та глава ОБСЄ – міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц здійснять робочий візит у Донецьку область 3-4 січня 2017 року.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС України.

"Метою візиту є ознайомлення керівника зовнішньополітичного відомства Австрії на початку головування цієї країни в ОБСЄ зі станом імплементації Мінських домовленостей, соціально-економічною ситуацією в регіоні, обумовленої військовою агресією Росії проти України, а також реалізацією благодійних проектів за участю австрійських гуманітарних організацій", - йдеться в повідомленні.

Як очікується, Клімкін і Курц обговорять зусилля австрійського головування в ОБСЄ в 2017 році, спрямовані на врегулювання конфлікту та навколо України, зокрема із розгортання збройної поліцейської місії ОБСЄ в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також зміцнення потенціалу Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні для ефективного моніторингу і верифікації виконання Мінських домовленостей.

Запланована також зустріч міністрів з керівництвом місцевої обласної та міської адміністрацій, членами СММ ОБСЄ.

Як повідомлялося, Австрія з 1 січня перейняла від Німеччини головування в Організації з безпеки та співробітництва в Європі в 2017 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.