Держдума РФ ратифікувала угоду щодо "Турецького потоку"

П'ятниця, 20 січня 2017, 12:32

Держдума ухвалила закон про ратифікацію угоди між Росією і Туреччиною за проектом газопроводу "Турецький потік".

Про це повідомляє "РИА Новости".

Як наголошується в пояснювальних документах, доцільність реалізації проекту газопроводу "Турецький потік" і підписання угоди обумовлені кількома причинами, зокрема, скороченням транзитних ризиків та забезпеченням виконання "Газпромом" контрактних зобов'язань з постачання газу в Туреччину і країни ЄС після 2019 року.

"Надійні та безперебійні постачання російського газу по газопроводу "Турецькийпотік" дозволять забезпечити щорічні надходження до бюджету РФ експортних мит у розмірі близько 750 мільйонів доларів США тільки щодо першої нитки газопроводу, призначеної для постачань газу турецьким покупцям", — йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, 2 грудня 2016 року парламент Туреччини ухвалив закон про ратифікацію угоди з Росією щодо проекту будівництва газопроводу "Турецький потік".

Раніше міністр енергетики і природних ресурсів Туреччини Берат Албайрак заявив, що роботи з прокладання газопроводу "Турецький потік" розпочнуться на початку 2017 року.

Москва і Анкара 10 жовтня підписали міжурядову угоду, яка передбачає будівництво двох гілок магістрального газопроводу по дну Чорного моря.

Перша нитка передбачена для постачань газу на турецький ринок, друга - для транзиту палива до Європи. Планується, що проект буде завершений в грудні 2019 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.