Туреччина більше не наполягає на відстороненні Асада від врегулювання в Сирії

П'ятниця, 20 січня 2017, 14:21

Влада Туреччини більше не буде наполягати не тому, щоб мирне врегулювання в Сирії відбувалося без участі президента Башара Аль-Асада.

Про це заявив віце-прем'єр Мехмет Шимшек Туреччини, повідомляє Reuters.

За його словами, Туреччина вже готова говорити з сирійським лідером про врегулювання конфлікту, оскільки ситуація в країні кардинально змінилася.

"Стосовно нашої позиції по Асаду, то ми вважаємо, що провина за страждання сирійського народу і трагедію, яка сталася з країною, лежить безпосередньо на Асаді. Але ми повинні бути прагматиками, реалістами", – сказав Шимшек під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

"Ситуація на місцях різко змінилися, так що Туреччина більше не може наполягати на врегулюванні без Асада, це не реалістично", – сказав він.

Нагадаємо, делегацію ООН на переговорах в Астані щодо мирного врегулювання конфлікту у Сирії, які пройдуть 23 січня, очолить спецпосланець по Сирії Стаффан де Містура.

Раніше повідомлялося, що парламентер сирійської опозиції Мохаммед Аллуш заявив, що очолить делегацію повстанців на мирних переговорів, що відбудуться за підтримки Росії і Туреччини в Казахстані 23 січня.

Росія також запросила представників нової адміністрації Дональда Трампа на сирійські мирні переговори, які в цьому місяці пройдуть в Астані і в яких братимуть участь Туреччина та Іран.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.