Данія направить до Сирії спецназ для боротьби з ІДІЛ

П'ятниця, 20 січня 2017, 17:02

Данія розмістить до 60 бійців спецназу для боротьбі з "Ісламською державою" в Сирії.

Про це з посиланням на заяву данського уряду повідомляє Reuters.

"Виходячи з того, яким чином зараз коаліція підходить до боротьби з ІДІЛ у Сирії, уряд вирішив розширити завдання нашого спецназу в Іраку і Сирії", – заявив міністр закордонних справ Андерс Самуельсен.

Як відомо, Данія в квітні минулого року погодилася відправити в Сирію війська, включаючи спецназ. Вони діяли з авіабази Аль-Асад в Іраку.

Тоді уряду Данії не вдалося завоювати згоду парламенту на задіяння військ у боротьбі проти ІДІЛ у Сирії, проте в п'ятницю парламент підтримав розгортання на території країни 60 бійців спецназу.

"Я радий, що більшість у парламенті підтримала це", - сказав Самуельсен, додавши, що данські війська діятимуть у прикордонній зоні з Іраком.

Також повідомляється про те, що згода парламенту дозволить Данії направити фрегат для спільної з американським авіаносцем операції у зоні бойових дій з лютого по травень.

Як відомо, кілька сотень бійців американських спецпідрозділів надають підтримку курдським і арабським загонам сирійської опозиції, які намагаються відтіснити бойовиків "Ісламського держави" на півночі Сирії. Франція також заявила у червні, що її спецназ консультує повстанців у тому ж районі.

Агенція нагадує, минулого місяця Данія заявила, що не буде продовжувати військову операцію своїх семи винищувачів F-16 у Сирії та Іраку після піврічного перебування літаків у зоні бойових дій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.