В Астані розпочалися мирні переговори щодо Сирії

Понеділок, 23 січня 2017, 11:32

В Астані, столиці Казахстану, розпочалися мирні переговори між представниками сирійської опозиції та уряду президента Сирії Башара Асада, проведення яких було ініційовано Туреччиною та Росією.

Про це повідомляє The Associated Press.

За інформацією видання, такі переговори є першими в цьому році між двома протиборчими сторонами. Це перша зустріч між представниками уряду та делегації, яка в значній мірі складається з повстанців.

"Представники повстанських сирійських угруповань сидять по одну сторону кімнати в розкішному готелі Ріксос в Астані, в той час як делегати уряду по іншу сторону", - відзначає The AssociatedPress.

Переговори, як очікується, будуть зосередженні на зміцненні хиткого режиму припинення вогню, який діє з 30 грудня.

Нагадаємо, що делегація сирійської опозиції заявила, що буде обговорювати лише питання дотримання режиму припинення вогню та не буде вступати в жодні політичні дискусії.

"Сирійський режим зацікавлений в тому, щоб відвернути увагу від цих питань. Якщо сирійський режим вважає, що наша присутність в Астані - це наша капітуляція, то це маячня", - заявляв перед початком переговорів представник делегації опозиції.

Як відомо, США не відправили делегацію для участі у переговорах в Астані, проте країну представить американський посол в Казахстані Джорж Крол, який буде спостерігачем.

Раніше повідомлялося, що офіційні представники Європейського Союзу візьмуть участь у переговорах в Астані щодо мирного врегулювання конфлікту у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.