Єврокомісія виділила Сербії на мігрантів вже €20 млн

Понеділок, 23 січня 2017, 13:37

Європейський Союз виділив додаткову допомогу Сербії для подолання наслідків мігрантської кризи, яка, таким чином, сягнула загалом 20 млн євро.

Про це заявив єврокомісар з питань гуманітарної допомоги та Кризового управління Христос Стіліанідес, йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Перебувачюи з візитом до Белграду після розмови з керівництвом країни, Стіліанідес вкотре підкреслив, Європейський Союз готовий допомогти Сербії "конкретним фінансування та підтримкою".

"Ми нарощуємо нашу гуманітарну допомогу Сербії, довівши її загалом до 20 млн євро", – відзначив єврокомісар.

За його словами, ця екстрена допомога допоможе забезпечити їжу, воду, засоби гігієни та інші необхідні предмети, а також охорону здоров'я.

"Ми продовжимо працювати в тісній співпраці з сербською владою, установами ООН та іншими гуманітарними організаціями для задоволення найбільш нагальних потреб (мігрантів – ред.), зокрема, щоб переконатися, що центри є адекватними для зими", – додав Стіліанідес.

Нагадаємо, наплив мігрантів до Сербії не зменшується, оскільки є можливість дістатися до країн Західної Європи через так званий Балканський маршрут.

У період з липня до кінця вересня сербські прикордонники зупинили понад 10 000 мігрантів, що прибули через територію Болгарії та Македонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.