Глава урядової делегації Сирії засудив виступ опозиції в Астані

Понеділок, 23 січня 2017, 15:06

Постійний представник Сирії при ООН, глава сирійської урядової делегації Башар Аль-Джафарі на мирних переговорах в Астані назвав "провокаційною" та "зухвалою" промову глави делегації від опозиції Мохаммеда Аллуша.

Про це повідомляє The Associated Press.

Аль-Джафарі заявив, що промова глави делегації повстанців Аллуша в Астані не відповідає рівню дипломатів, які присутні на конференції.

Як повідомляє агентство, глава делегації повстанців на мирних переговорах заявив, що "опозиція готова йти на край землі, щоб припинити кровопролиття в Сирії". 

Через годину після непрямих переговорів з представниками уряду, Аллуш заявив журналітсам, що повстанці - це "люди миру, і в той же час лицарі війни".

Повідомляється, глава сирійської урядової делегації Джаафарі неодноразово перед журналістами в Астані називав делегацію опозиції "озброєними терористичними групами".

Він також зазначив, що порядок денний щодо переговорів "ще не готовий".

"Суворий та безкомпромісний тон висловлювання Джафарі є поганим знаком для переговорів, які тільки почалися з урочистого відкриття та виступів різних представників", - зазначає агентство.

Нагадаємо, в Астані, столиці Казахстану, розпочалися мирні переговори між представниками сирійської опозиції та уряду президента Сирії Башара Асада, проведення яких було ініційовано Туреччиною та Росією.

Раніше повідомлялося, що делегація сирійської опозиції заявляла про те, що буде обговорювати лише питання дотримання режиму припинення вогню та не буде вступати в жодні політичні дискусії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.