Експерти попереджають, що головна ціль роспропаганди - Меркель

Вівторок, 24 січня 2017, 11:11

Експерти Європейської служби зовнішніх справ побоюються того, що Кремль може вплинути на майбутні вибори в Європі, а головна ціль роспропаганди - канцлер ФРН Ангела Меркель.

Про це повідомили офіційні представники Європейської служби зовнішніх справ, передає Spiegel.

"Команда "East StratCom Taskforce" (оперативної робочої групи зі стратегічних комунікацій. - Ред.) Європейської служби зовнішніх справ попереджає про вплив Москви. Досить імовірно, що Росія спробує вплинути на вибори в Європі так само, як у США", - сказав офіційний представник служби ЄС, посилаючись на висновки "East StratCom Taskforce".

За його словами, є багато організованих кампаній дезінформації, спрямованих проти ЄС, його політики та його принципів.

"Улюбленою ціллю є Ангела Меркель. Щодо канцлера розпочалися справжні "бомбардування", наприклад, через її політику відносно біженців або за її втручання у санкції проти Росії", - заявив він.

Окрім того, занепокоєння викликає збільшення правих популістських сил перед виборами у Нідерландах, Франції та Німеччині.

Нагадаємо, Європейський Союз виділяє додатково 800 тис. євро оперативній робочій групі зі стратегічних комунікацій "East StratCom Task Force", з метою протидії спробам Росії вплинути шляхом дезінформації та пропаганди на вибори у Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: