Військова гра показала, що Британія не встоїть перед РФ в пропагандистській битві

Понеділок, 19 грудня 2016, 15:27

Велика Британія не зможе здолати Росію в пропагандистській і дезінформаційній операції в мирний час. Такі висновки були зроблені британськими військовими після проведення військової гри.

Про це пише The Times.

Військовослужбовці з двох бригад провели навчання, щоб з'ясувати, як би вони показали себе у протистоянні російським військам, які почали пропагандистську війну в країнах Балтії. Росіян грав британський персонал.

Британські військові відразу зіткнулися з проблемою, коли виявилося, що фальшиве повідомлення російських державних ЗМІ або чиновників про ситуацію на місцях бойових дій важко спростувати, і на це потрібно багато часу.

Все через те, що за британським правилами військові повинні перевірити ситуацію, скласти відповідну заяву, надати її текст для ознайомлення та затвердження чиновникам Міністерства оборони і, зрештою, домогтися його підписання міністром оборони - чи навіть прем'єр-міністром - до публікації.

"Цей процес займає години, а іноді дні, тим часом фальшива інформація поширюється по світу. Запізніле спростування отримує обмежену увагу", - йдеться в статті.

"Ми повинні вдосконалюватися. За нинішніми правилами ми не можемо боротися в інформаційній війні і перемогти, намагаючись діяти, як росіяни, тому що за законами мирного часу ми не можемо робити це в демократичній країні. Нам потрібно знайти інший спосіб боротися в цій інформаційній війні", - сказало джерело, обізнане про навчання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.