Лідери Сербії та Косова зустрічаються у Брюсселі

Вівторок, 24 січня 2017, 11:55

Президенти та прем’єри Сербії та Косова проведуть сьогодні в Брюсселі переговори з метою нормалізації  ситуації, яка виникла в середині січня після інциденту з недопущенням в Косово сербського потягу.

Про це повідомляє сайт BalkanInsight.

Участь у саміті беруть сербський президент Томіслав Ніколіч та прем’єр Александр Вучич, з боку Косова - президент Хашим Тачі та прем’єра Іса Мустафа. Це буде зустріч найвищого рівня від 2011 року, коли стартували ініційовані Євросоюзом переговори з нормалізації відносин між Белградом та Приштиною.

"Обидві сторони віддані діалогу і ми очікуємо, що так і триватиме, включаючи імплементацію досягнутих раніше угод", - заявила речник Європейської служби зовнішньої дії Майя Косьянчич.

Криза між Белградом та Приштиною виникла 14 січня, коли косовари не пропустили через територію Косова сербський потяг. Президент Сербії Томіслав Ніколіч пригрозив навіть введенням військ у регіон, якщо "сербське населення в краї перебуватиме під загрозою". Своєю чергою, президент Косова Хашим Тачі звинуватив Белград у намірах анексувати населену сербами частину Косова за прикладом анексії Росією Крима.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.