РФ пропонує новий мирний план по Сирії із збереженням Асада при владі - ЗМІ

Середа, 25 січня 2017, 15:47

Представники Росії в п’ятницю вдруге зустрінуться з представниками сирійської опозиції і намагатимуться переконати їх прийняти той факт, що президент Сирії Башар Асад залишиться при владі.

Про це пише британське видання The Times.

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров запросив представників опозиції до Москви. З офіційної заяви не ясно, що саме буде обговорюватися на зустрічі.

Однак, дві посадові особи з делегації сирійської опозиції, які беруть участь у мирних переговорах в Астані, повідомили, що росіяни намагалися переконати їх прийняти нову Конституцію.

Це рішення є новою версією попередніх мирних планів, висунутих Асадом і Москвою, яка підтримувала сирійського президента з самого початку повстання.

Нагадаємо, 24 січня російська делегація на переговорах в Астані передала представникам сирійської опозиції проект конституції цієї країни.

На переговорах щодо мирного врегулювання ситуації у Сирії, які тривають в столиці Казахстану Астані, Росія, Іран і Туреччина досягли домовленості щодо механізму моніторингу перемир'я в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: