Скандал у Франції: Фійон готовий спростувати звинувачення щодо дружини

Четвер, 26 січня 2017, 11:18

Кандидат в президенти Франції Франсуа Фійон готує для управління по боротьбі з фінансовими злочинами докази того, що його дружина насправді працювала його помічником.

Про це повідомляє Le Point.

"Фійон готує для правоохоронних органів "велику кількість доказів" того, що його дружина Пенелопа отримувала заробітну плату законно", – йдеться у повідомленні.

"Сьогодні (26 січня. – Ред.) вранці, ... Щойно управління розпочне роботу, адвокат Франсуа Фійон зустрінеться з фінансовими прокурорами і надасть докази", – цитує видання помічника Фійона  Бруно Ретайо, який зробив відповідну заяву в ефірі Europe 1.

"Ми дуже швидко надамо всі необхідні докази правоохоронцям., оскільки справа дуже серйозна", – запевнив Ретайо.

Він також додав, що  висування подібних звинувачень є цілком природнім, "оскільки Фійон більше 30 років у політиці".

Раніше повідомлялося, у Франції вибухнув скандал навколо дружини кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона.

Так, сатиричне видання Le Canard Enchaine повідомило,що Фійон 10 років платив зарплату своїй дружині з депутатських фондів.

За версією видання, вона значилася як помічниця і за цей період отримала понад 500 тисяч євро, проте свідків її роботи не знайшлося.

Після широкого розголосу французьке управління по боротьбі з фінансовими злочинами розпочало попереднє розслідування щодо розкрадання державних коштів та зловживання соціальними благами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.