Італія стала на крок ближче до проведення виборів

Четвер, 26 січня 2017, 13:47

Конституційний суд Італії виніс рішення щодо легітимності виборчого законодавства країни, заявивши, що воно може бути застосоване на найближчих виборах.

Про це повідомляє The Local.

Це рішення означає, що відтепер усунута найбільша перешкода для проведення виборів.

Суд мав вирішити, чи відповідають різні аспекти виборчого законодавства, відомого як Italicum, італійській Конституції. Більшість аспектів були прийняті, хоча декілька, які не вписувалися в двопалатну систему, що збереглася після референдуму у грудні, були оголошені невідповідними.

Закон був розроблений для застосування тільки щодо нижньої палати парламенту, тому що італійський Сенат був реформований в рамках конституційної реформи, запропонованої у минулому році.

Слухання щодо конституційності Italicum були відкладені, щоб уникнути перешкод з референдумом, на якому італійці прогнозовано відхилили конституційну реформу.

Це означало, що, коли прем'єр-міністр Маттео Ренці подав у відставку, у країні не залишилося ні прем'єра, ні дієвого виборчого законодавства.

Президент Серджо Маттарелла поки відхиляє численні заклики опозиційних партій до проведення дострокових виборів після того, як Конституційний суд виніс рішення по Italicum.

Чергові парламентські вибори в Італії заплановані на лютий 2018 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: