Власниця будинку Гітлера оскаржить його конфіскацію у Конституційному суді Австрії

Вівторок, 31 січня 2017, 12:14

Колишня власниця будинку у Браунау, в якому народився Адольф Гітлер, не згодна з рішенням влади Австрії про його конфіскацію і оскаржуватиме його у Конституційному суді.

Про це повідомляє видання Kurier.

Адвокат Герлінди Поммер, яка була власницею будинку у Браунау, вважає, що австрійська влада конфіскувала будинок незаконно, оскільки сама будівля займає територію 500 квадратних метрів, в той час як держава конфіскувала і гаражні прибудови та зону паркування.

Герлінда Поммер з середини січня не є власницею будинку в Браунау. Відповідний законопроект було схвалено Національною радою Австрії у грудні.

Уряд Австрії орендував будинок в Браунау, в містечку неподалік німецького кордону, у його власника в 1972 році й перетворив на центр для людей з обмеженими можливостями.

У липні австрійський уряд затвердив рішення конфіскувати будинок. Міністр внутрішніх справ Австрії Вольфганг Соботка заявив, що будинок знесуть.

За словами Соботки, таке рішення було ухвалено, щоб уникнути перетворення будинку на місце "паломництва чи поклоніння" неонацистів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.