Посли США та Британії занепокоєні ситуацією в Авдіївці

Вівторок, 31 січня 2017, 15:22

Посол США в Україні Марі Йованович та посол Великої Британії Джудіт Гофф висловили занепокоєність через ситуацію в Авдіївці.

"Посол Йованович: дуже турбуюся за жителів Авдіївки, особливо за 2500 дітей, які без води, електрики і тепла після того, як були обірвані лінії електропередачі", - йдеться в повідомленні посольства США у Twitter.

"Глибоко стурбована кровопролиттям і гуманітарною ситуацією в Авдіївці. Треба негайно забезпечити перемир’я для допомоги мирним жителям", - написала Джудіт Гофф у своєму Twitter.

Як повідомлялося, вночі бойовики обстріляли Авдіївку з заборонених Мінськими угодами РСЗО БМ-21 "Град". Вранці вони запросили режим тиші, після чого знову пішли у наступ.

Ситуація в районі Авдіївки загострилась вранці 29 січня. Тоді бойовики розпочали штурмові дії в районі авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ, є втрати з обох сторін.

Нагадаємо, офіційні представники української влади направили листи в ООН, Раду Європи та ОБСЄ з проханням втрутитися в ситуацію із загостренням російської агресії в Авдіївці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.