МЗС попереджає українців щодо поїздок в Грецію у зв’язку з акціями протестів фермерів

Вівторок, 31 січня 2017, 18:02

МЗС рекомендує громадянам України бути уважними під час подорожей до Греції, оскільки у зв’язку з акціями протестів грецьких фермерів заблоковано рух транспорту на основних автошляхах північної частини країни та пунктах пропуску через кордон з сусідніми країнами.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

За інформацією МЗС, у Греції заблоковано рух автотранспорту через пункт пропуску "Евзоні" на грецько-македонському кордоні.

У цьому напрямку відкритим залишається проїзд через пункт пропуск "Дайрані".

У регіоні Серрес Грецької Республіки є спроби заблокувати пункт пропуску "Промохонас" на грецько-болгарському кордоні та перекрити автошлях Салоніки-Серрес. Періодично обмеження руху відбуваються на трасі "Егнатія" в районі пункту пропуску на грецько-албанському кордоні "Кристаллопігі".

Повідомляється, що перекрито рух в обох напрямках у районі центрального заїзду до міжнародного аеропорту "Македонія" в м.Салоніки. Наразі проїзд до аеропорту здійснюється з об’їзної дороги через стару трасу Салоніки-Неа Мудан’я.

"Департамент консульської служби рекомендує громадянам України бути уважними під час подорожей у зазначені регіони Греції, стежити за повідомленнями компетентних органів та планувати свої поїздки з урахуванням протестних акцій у згаданих регіонах країни.

У випадку потрапляння у надзвичайні ситуації громадянам України слід невідкладно звертатися на телефони "гарячої лінії" Посольства України в Грецькій Республіці: +30 6932765606, електронна пошта: emb_gr@mfa.gov.ua, Консульства України в Салоніках +30 6948050702, електронна пошта: gc_grs@mfa.gov.ua, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 16 57, електронна пошта: cons_or@mfa.gov.ua", - йдеться у повідомленні МЗС України.

Нагадаємо, у Греції фермери, обурені підвищенням податків, цін на газ та внесками на соціальне забезпечення, розпочали загальнонаціональні акції протесту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.