МЗС України обурене заявами Марін Ле Пен про законність анексії Криму

Середа, 4 січня 2017, 09:36

Міністерство закордонних справ України обурене заявами кандидата у президенти Франції від ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен про законність анексії Криму.

Про це з посиланням на прес-службу МЗС України повідомляє УНІАН.

"МЗС України висловлює обурення у зв’язку з тим, що одна з кандидатів передвиборчої кампанії у Франції Марін Ле Пен дозволила собі заяви на підтримку тимчасової окупації та спроби анексії Росією Автономної Республіки Крим та м. Севастополь", – йдеться у коментарі зовнішньополітичного відомства України.

В МЗС нагадують, що ці дії держави-агресора були рішуче засуджені усіма цивілізованими країнами світу, що підтверджується Резолюціями Генеральної асамблеї ООН 2014 та 2016 років, а також численними рішеннями та документами ЄС, НАТО, Ради Європи.

"У відповідь на злочинні дії Кремля Франція, разом з іншими партнерами по "Великій сімці" та ЄС, запровадила проти Росії санкції, скасування яких можливе лише після припинення російської агресії проти України та деокупації Криму і Донбасу", – наголошується у заяві.

В МЗС України підкреслили, що, роблячи заяви, які повністю повторюють кремлівську пропаганду, Марі Ле Пен виявляє неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України та повністю ігнорує фундаментальні принципи міжнародного права.

"У цьому зв’язку нагадуємо, що подібні заяви, а також дії у порушення українського законодавства, обов’язково матимуть наслідки, як це вже було у випадку окремих французьких політиків, яким заборонено в’їзд в Україну",– наголосили в МЗС.

"Впевнені, що Франція, як держава-ініціатор Нормандського процесу та учасник Будапештського меморандуму 1994 року, і надалі залишатиметься важливим партнером України і сприятиме у боротьбі проти російської агресії", - підсумували в МЗС.

Раніше повідомлялося, що лідер французьких ультраправих, кандидат у президенти Марін Ле Пен заявила, що анексія українського Криму Росією "не була незаконною", оскільки на референдумі "люди проголосували за те, щоб приєднатися до Росії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.