Пістолет Амрі, вбитого у Мілані, ідентичний використаному в теракті у Берліні

Середа, 4 січня 2017, 14:15

Пістолет тунісця Аніса Амрі, з якого він поранив поліцейського у передмісті Мілану, ідентична пістолету, який використав терорист, що направив вантажівку на людей в Берліні у грудні минулого року.

Про це повідомляє ANSA.

Агенція повідомляє, що пістолет, з якого відстрілювався від поліції в італійському Мілані підозрюваний у скоєнні теракту в Берліні в грудні минулого року, ідентичний тому, з якого був застрелений польський водій вантажівки, що протаранила натовп на різдвяному ярмарку 19 грудня 2016-го року.

"Експертиза гільзи зброї терориста в Сесто і знайденої німецькою поліцією однозначно доводить, що вони були випущені з одного і того ж пістолета," – йдеться у заяві поліції.

Як відомо, Аніс Амрі з Тунісу, головний підозрюваний у скоєнні теракту в Берліні 19 грудня минулого року, був застрелений в перестрілці з поліцією в передмісті Мілана Сесто-Сан-Джованні на 23 грудня.

Нагадаємо, внаслідок наїзду вантажівки в натовп людей на різдвяному ярмарку в Берліні ввечері 19 грудня загинули 12 осіб, ще 49 людей отримали поранення.

За підозрою у причетності до теракту поліція розшукувала громадянина Тунісу.

Підозрюваного Аніса Амрі було вбито у передмісті італійського міста Мілан в п'ятницю, 23 грудня.

Лукаш Урбан, який опинився на пасажирському сидінні вантажівки, яка вчинила наїзд на людей на різдвяному ярмарку в Берліні, найімовірніше, був застрелений в голову за кілька годин до трагедії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.