Туреччина звільнила 8 тисяч держслужбовців через нібито підтримку перевороту

Субота, 7 січня 2017, 12:35

Турецький уряд оголосив про звільнення з державної служби додатково  8,390 людей, включаючи високопосадовців, через їх можливу прихильність до сил, які офіційна Анкара вважає організаторами спроби військового перевороту.

Про це  йдеться у рішеннях уряду, деталі яких стали відомі  в суботу, повідомляє Hurriet.

Відповідно до рішень уряду, 1699 співробітників були звільнені з Міністерства юстиції, в тому числі вісім членів Державної ради і один член Верховної виборчої ради (аналог Центрвиборчкому).

З департаменту поліції звільнено 2,687 співробітників, включаючи 53 високопоставлених комісарів і 919 головних співробітників поліції. Зі збройних сил звільнено 763 офіцерів, в результаті чого їх загальне число сягнуло 6,517, повідомляє CNNTurk.

Сотні інших державних службовців були звільнені в рамках нормативних указів різних міністерств і державних установ. Зокрема, 786 людей звільнено з університетів по всій країні.

Водночас, 276 осіб, звільнених раніше у зв’язку з невдалою спробою державного перевороту, були відновлені на своїх робочих місцях. 11 газет, закритих раніше, отримали право на відновлення роботи.

Ранеше стало відомо про рішення, за яким Туреччина позбавлятиме громадянства терористів та своїх критиків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.