США заблокували призначення палестинця представником ООН у Лівії

Субота, 11 лютого 2017, 14:17

Сполучені Штати Америки висловили заперечення проти призначення палестинця в якості посланника ООН у Лівії.

Про це повідомляє Reuters.

"Сполучені Штати заперечили у п'ятницю проти вибору Генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррішем новим представником ООН у Лівії колишнього палестинського прем'єр-міністра Салама Файяда", – йдеться у повідомленні.

Агенція відзначає, що наразі незрозуміло, чи така позиція США означає припинення висування Файяда.

"Сполучені Штати розчаровані, коли побачили лист про намір призначити колишнього прем'єр-міністра Палестинської Адміністрації, керівником місії ООН в Лівії", – йдеться у заяві представника США при ООН Ніккі Хейлі.

"Занадто довго акценти в ООН був несправедливо зміщені на користь Палестинської автономії на шкоду інтересам нашого союзника Ізраїлю", – сказала вона.

Також Хейлі додала, що США "на даний момент не визнають палестинської держави і не хочуть щоб схвалення подібного призначення було сприйняте як сигнал про визнання Палестини".

Також посол США в ООН заявила, що Вашингтон закликає Ізраїль і палестинців "зібратися і розв’язати їх конфлікт".

Варто додати, Генсек ООН Гутерріш обрав Файяда в якості посла в Лівії замість німецького дипломата Мартіна Коблера, який був представником ООН у Лівії з листопада 2015 року.

Зазначимо, що Салам Файяд отримав освіту в Техасі, працював в МВФ, був прем'єр-міністром Палестинської автономії з 2007 по 2013 рік.

Він отримав високу оцінку міжнародного співтовариства за боротьбу з корупцією і створення ефективних палестинських державних інститутів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: