У передмістях Парижа затримано 37 осіб під час сутичок з поліцією

фото
Понеділок, 13 лютого 2017, 09:06

В передмістях Парижа було затримано 37 осіб внаслідок сутичок, що спалахнули після протесту з приводу застосування поліцією надмірної сили щодо молодого чорношкірого чоловіка.

Про це повідомляє AFP з посиланням на джерело в поліції.

Повідомляється, що протест в північному передмісті Бобіньї поблизу Ольне-су-Буа був мирним на початку, але згодом між групами демонстрантів та поліцією розпочалися зіткнення, коли демонстранти почали атакувати машини, магазини та руйнувати громадське майно.

Фото  AFP
Фото  AFP

За інформацією La-croix, після інцидентів в Аржантей, північно-західному передмісті Парижа, було затримано одинадцять осіб.

Загалом, як повідомляє Le Figaro, у передмістях Парижа за тиждень протестів затримано понад 90 осіб.

Раніше повідомлялося, що поліція застосувала сльозогінний газ під час сутичок в передмістях Парижа, де демонстранти протестували проти застосування поліцейськими надмірної сили проти молодого чорношкірого чоловіка.

Нагадаємо, заворушення у північних передмістях Парижа тривають на тлі звинувачень у тому, що поліцейські зґвалтували і побили людину, яку вони затримували за підозрою у скоєнні злочину.

Інцидент стався 2 лютого, коли четверо поліцейських звинуватили у застосуванні надмірної сили при затриманні 22-річного чоловіка, в тому числі і ґвалтуванні його палицею.

Жертвою став молодий чорношкірий чоловік, який зараз знаходиться у лікарні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.