Омбудсмен ЄС зареєстрував скаргу щодо роботи Баррозу в американському банку

Понеділок, 13 лютого 2017, 10:51

Омбудсмен ЄС зареєстрував скаргу на неправомірні дії адміністрації через відмову Європейської Комісії відповісти на петицію із закликом покарати колишнього президента Жозе Мануеля Баррозу.

Про це повідомляє EUobserver.

Група співробітників інституції ЄС ініціювала петицію, яку підписали 153 тисячі осіб , і подали скаргу, яка була зареєстрована 7 лютого.

У петиції вимагають від Єврокомісії покарати Баррозу за те, що він погодився на роботу в американському інвестиційному банку "Goldman Sachs".

Нагадаємо, спеціально створений комітет з питань етики дійшов висновку, що Жозе Мануель Баррозу не порушував етичні норми і правила поведінки для працівників Єврокомісії, погодившись працювати радником в Goldman Sachs.

Скандал навколо Баррозу розгорнувся після його призначення виконавчим головою ради директорів міжнародного підрозділу Goldman Sachs. При цьому екс-глава ЄК отримує пенсію у розмірі 7 тисяч євро з бюджету ЄС.

У вересні минулого року президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер розпорядився провести розслідування щодо того, чи порушив Баррозу етичні норми і правила поведінки для працівників ЄК.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: