У Німеччині затримали 4 турецьких імамів за підозрою у шпигунстві

Середа, 15 лютого 2017, 12:04

Німецька поліція у середу, 15 лютого, провела обшуки в квартирах чотирьох імамів за підозрою у шпигунстві від імені турецького уряду проти послідовників проповідника Фетуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби держперевороту в липні минулого року.

Про це повідомляє Reuters.

"Рейди, проведені у землях Північний Рейн-Вестфалія та Рейнланд-Пфальц, можуть ще більше загострити відносини між двома союзниками по НАТО, які потребують один одного для вирішення питань, починаючи від ісламістських атак до міграційної кризи в Європі", - зазначає агентство.

У заяві Федеральної прокуратури йдеться, що імами діяли за наказом, виданим 20 вересня минулого року турецькою релігійною організацією Diyanet, яка заявляла, що рух Гюлена стояв за спробою перевороту.

Міністр юстиції Німеччини Хайко Маас повідомив, чотири імами є членами Ditib, найбільшого об'єднання при мечеті в Німеччині, завдяки якому імами з Туреччини приїжджають у країну, щоб служити турецькій громаді.

"Цілком очевидно, що є великий вплив турецької держави на Ditib. Об'єднання повинно дійсно звільнитися від Анкари", - заявив Маас.

Нагадаємо, Фетхуллах Гюлен, якого Анкара звинувачує в організації спроби держперевороту, живе в добровільному вигнанні у США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.