Неподалік польського Вроцлава відкриють українську школу

Четвер, 16 лютого 2017, 13:39

При комплексі загальноосвітніх шкіл №4 у місті Лігниця неподалік Вроцлава відкриють початкову школу для української меншини.

Про це повідомляє Gazeta Wrocławska.

Мер Лігниці був проти її створення, однак місцеві депутати підтримали цю ініціативу. Класи налічуватимуть від декількох до кільканадцяти учнів.

У місті вже багато років працює Комплекс загальноосвітніх шкіл №4 ім. Богдана-Ігоря Антонича з українською мовою навчання.

"На останній сесії депутати підтримали ухвалу, що передбачає відкриття ще однієї початкової школи у місті. Вона працюватиме у Комплексі загальноосвітніх шкіл №4 по вулиці Тараса Шевченка", - сказав речник мера Лігниця Аркадіуш Родак.

"Це буде найменша у місті школа з класами, що налічуватимуть від декількох до кільканадцяти учнів", - додав він.

"Впродовж останніх місяців до Польщі та Лігниці приїхало багато українців. Ця школа – це шанс не тільки для української меншини, але також для розвитку Лігниці", - сказав голова Лігницького відділу Об’єднання українців у Польщі Богдан Пецушок.

У Польщі небагато подібних шкіл із українською мовою навчання. Серед іншого, вони працюють в Гурові-Ілавецькому та Бартошицях (Вармінсько-Мазурське воєводство), Перемишлі (Підкарпатське воєводство) та у Білому Борі (Західнопоморське воєводство).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.