Консульство Польщі у Львові закидали фарбою, МЗС України засудило вандалізм

Середа, 8 лютого 2017, 16:04

Українське зовнішньополітичне відомство прокоментувало акт вандалізму стосовно Генерального консульства Польщі у Львові, вчинений вночі 8 лютого.

Про це йдеться у коментарі МЗС України щодо інциденту.

"МЗС України рішуче засуджує акт вандалізму, вчинений 8 лютого ц.р. стосовно Генконсульства Польщі у Львові", – йдеться у повідомленні.

В МЗС наголосили, що "системність, з якою зловмисники вчиняють акти вандалізму і наруги, свідчить про зацікавленість третьої сторони завдати шкоди українсько-польським відносинам".

Попри це, як відзначають у зовнішньополітичному відомстві України, наші дипломати разом з польськими партнерами працюють над "позитивним порядком денним наших двосторонніх відносин".

"Одним із прикладів цього стала активізація роботи Українсько-польського Форуму партнерства, робоче засідання української частини якого відбулося у Києві 7 лютого 2017 р.", – резюмували в МЗС України.

Відзначимо, вночі 8 лютого невідомі обписали паркан польського консульства у Львові.

Як повідомив ZAXID.NET з посиланням на прес-службу національної поліції у Львівській області на паркані консульства з'явився напис білою фарбою "Наша земля", а також плями червоної фарби на будівлі установи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.