Євродепутати пропонують Конгресу США співпрацювати для протидії Кремлю

П'ятниця, 17 лютого 2017, 09:43

Депутати Європарламенту звернулися до коллег у Конгресі та Сенаті США із закликом до спільної роботи для протидії Кремлю і зміцнення трансатлантичного партнерства.

Про це йдеться у листі євродепутатів, текст якого опублікований на сайті "Європейської правди".

У листі нагадується, що США та Євросоюз у 2014 році після російської анексії Криму виступили з єдиною позицією на підтримку України.

"Якби США та Євросоюз – разом – не зайняли тверду позицію на захист територіальної цілісності, суверенітету країни та ідеалів Майдану, це завдання було б значно важчим", - йдеться у листі.

Євродепутати відзначають, що зіткнувшись з реальним ризиком гуманітарної катастрофи, Україна сподівається, що США та Європа діятимуть рішуче та спільно.

"Звертаємося до вас, наших американських колег і друзів у Конгресі, із закликом працювати з нами – разом – роблячи все від нас залежне для гарантування того, щоби Україна мала змогу йти шляхом мирного розвитку, до процвітання і безпеки", - йдеться у листі.

"Діючи окремо та шукаючи домовленостей з президентом Путіним, ані США, ані будь-яка країна чи група країн в ЄС не зможуть забезпечити мир в Україні", - підкреслили євродепутати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.