У Барселоні 160 тисяч людей вийшли на вулиці на підтримку біженців

Фото
Неділя, 19 лютого 2017, 10:21

Близько 160 тисяч людей вийшли на вулиці Барселони з вимогою до уряду допускати на територію Іспанії більшу кількість біженців з уражених війнами регіонів.

Про це повідомляє BBC.

Демонстранти з плакатами і банерами, багато з яких були каталонською мовою, звинувачували уряд у затягуванні вирішення міграційного питання.

За їх словами, уряд не виконав свою обіцянку, зроблену в 2015 році, прийняти в Іспанію 17 тисяч біженців за два роки. З 2015 року Іспанія прийняла лише 1100 біженців.

За оцінкою поліції в протестах взяли участь 160 тисяч людей, організатори ж кажуть про щонайменше 300 тисяч учасників акції.

 
 

Демонстранти пройшли ходою з центру Барселони до середземноморського узбережжя. В акції взяла участь і мер Барселони Ада Колау, яка є ключовим учасником кампанії за те щоб уряд приймав більше біженців.

Зазначається, що Іспанія одна з багатьох країн, яка досі не виконала взяті на себе зобов’язання з прийому біженців. Винятком стала лише Німеччина, яка в 2015 дозволила в’їзд 890 тисячам шукачів притулку, в 2016-му – 280 тисячам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.