Затриманий у Відні екстреміст планував теракт біля авіабази США в Німеччині

Четвер, 2 лютого 2017, 16:06

17-річний підозрюваний ісламський екстреміст, який був затриманий у Відні, мав намір закласти саморобний вибуховий пристрій біля авіабази Рамштайн у Німеччині.

Про це повідомляє австрійське видання Falter, яке отримало розшифровку допиту підозрюваного.

Підліток, ідентифікований як К. Лоренц, розповів поліцейським про свій після того, як він був затриманий в австрійській столиці 20 січня.

За даними ЗМІ, підозрюваний розповів поліції, що планував закласти бомбу в сміттєвому баку біля бази Рамштайн, найбільшої американської авіабази за кордоном. Втім, за його словами, він передумав це робити, "тому що не хотів вбивати так багато людей".

Австрійські правоохоронці затримали К. Лоренца після отримання розвідданих, що він, можливо, планував теракт у Відні.

Наступного дня в західному німецькому місті Нойс був затриманий 21-річний чоловік. За попередньою інформацією, він і К. Лоренц експериментували разом з виготовленням вибухових речовин в Німеччині.

К. Лоренц, австрійський громадянин, який народився і виріс в Австрії, розповів слідчим, що він підтримує екстремістське угруповання "Ісламська держава".

У МВС заявили, що він зізнався в тому, що побудував експериментальну бомбу, використовуючи інструкції, які він знайшов в інтернеті.

Вважається, що К. Лоренц радикалізувався, відбуваючи ув'язнення в 2015 році за різні правопорушення. Він розповів слідчим, що в той час як він був на випробувальному терміні, він зв'язався з членом угруповання "Ісламська держава" через Facebook.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.