У Польщі на 65% збільшилася кількість дозволів на володіння зброєю - ЗМІ

Понеділок, 20 лютого 2017, 14:14

Вже майже 200 тис. осіб у Польщі законно володіють зброєю для цілей, що не пов’язані із виконанням професійних обов’язків.

Про це пише Польське радіо.

За даними видання протягом 2016 року власники ліцензій придбали понад 106 тис. одиниць вогнепальної зброї.

Повідомляється також, що польське міністерство спорту і туризму разом з міністерством внутрішніх справ та адміністрації та Міноборони Польщі збираються популяризувати стрільбу завдяки будівництву стрільбищ у кожній ґміні.

"Минулий рік став у Польщі рекордним у статистиці, що стосується вогнепальної зброї. За попередні 12 місяців поліція видала на понад 65% більше дозволів на зброю, ніж у 2015 році", – відзначає видання.

Варто відзначити, що за інформацією видання Dziennik Gazeta Prawna, зацікавлені у придбанні зброї найчастіше хочуть отримати дозвіл на мисливську зброю.

"У цій категорії статистика подібна і вона коливається у межах 5 тис. виданих щороку ліцензій … Протягом минулого року майже 4,8 тис. осіб отримали дозволи на володіння пістолетами і автоматами для спортивного використання, що на 70% більше, ніж у 2015 році", – йдеться у повідомленні.

Відзначимо, що у Польщі великою популярністю користується також колекційна зброя. У 2016 році було видано понад 3,5 тис. ліцензій на колекційну зброю, що у два рази більше, ніж попереднього року.

Польський уряд планує зайнятися популяризацією стрілецтва … що мало би позитивно вплинути на програму формування територіальної оборони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2017 році Польща витратить на оборону майже 9 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.