Євросоюз не визнаватиме документів, виданих "ДНР"/"ЛНР"

Понеділок, 20 лютого 2017, 15:53

Указ президента Росії про визнання деяких "документів", виданих терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР", суперечить духу Мінських домовленостей.

Про це заявила речник Єврокомісії Майя Косьянчич у коментарі Укрінформ.

"Указ не відповідає духу Мінських домовленостей", - сказала речник Єврокомісії.

В ЄС також вкотре запевнили у продовженні підтримки територіальної цілісності та суверенітету України, а також повної імплементації Мінських домовленостей.

"Документи для подорожей, видані так званими "ДНР"/"ЛНР", не визнаються Європейським Союзом", - наголосила Косьянчич.

Також повідомляється, що це питання обговорювалося під час зустрічі в Мюнхені високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Нагадаємо, Німеччина та Франція вже також заявили, що рішення Путіна про визнання паспортів "ДНР"/"ЛНР" суперечить Мінським домовленностям.

Як відомо, 18 лютого сайт Кремлю оприлюднив указ за підписом президента РФ про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Секретар РНБОУ Олександр Турчинов заявив, що підписанням даного указу президент РФ Володимир Путін юридично визнав квазідержавні терористичні угруповання і вийшов з "Мінського процесу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.