Новий міграційний указ Трампа дозволить в'їзд у США тим, хто вже має візу

Понеділок, 20 лютого 2017, 16:02

Новий міграційний указ президента США Дональда Трампа стосуватиметься громадян тих же семи, переважно мусульманських, країн, проте не буде поширюватися на осіб, які вже мають візу на в'їзд в США та власників "Зеленої карти".

Про це повідомляє Fox News з посиланням на високопоставленого чиновника Білого дому, який на умовах анонімності розповів про новий указ.

За його словами, указ буде орієнтуватися на ті ж самі мусульманські країни - Іран, Ірак, Сирія, Сомалі, Ємен, Судан і Лівія.

Чиновник повідомив, що новий указ може з'явитися вже на цьому тижні.

"Трамп був змушений придумати другий указ після того, як федеральні суди заборонили його перший указ щодо мігрантів та біженців", - зазначає видання.

Чиновник заявив, що указ не буде поширюватися на власників "Зелених карт" й тих, хто має подвійне громадянство США та якої-небудь з цих країн.

Новий проект також більше не наказує відповідним органам "відбирати та відмовляти" сирійським біженцям при обробці заявок на візу.

Раніше повідолмлялося, що президент США Дональд Трамп пообіцяв видати новий міграційний указ, адаптований до рішення федерального суду, яке зупинило заборону на в'їзд громадянам семи країн.

Нагадаємо, апеляційний суд у Сан-Франциско відмовився відновити указ президента США Дональда Трампа, який забороняє в'їзд у країну громадянам семи країн, де переважають мусульмани.

Як відомо, указ про припинення прийому біженців і видачі віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами, був підписаний президентом США Дональдом Трампом 28 січня. Згодом Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу Трампа по всій країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.